התינוק יונק- בספר אחד רשום שהוא צריך לינוק כל שעה וחצי, בספר שני כתוב שכל שלוש שעות, בספר השלישי רשום שבכלל עדיף לא להניק ואני אומרת אין ספר!
יש תינוק, יש איש קטן, יש אישיות שצריך להבין ולכתוב את הספר שכל רגע משתנה.
אז בואו נתחיל בלהבין משהו מאוד משמעותי בחודשים הראשונים ובכלל בחייו של הילד, אולי גם שלנו, המתבגרים- קפיצת גדילה.
מה זה בעצם קפיצת גדילה?
חוץ מהעובדה שזה אומר שהתינוק גדל וזה כבר מרגיע אותנו.
חוץ מהעובדה שהוא יונק יותר פעמים ויותר זמן בזמן קפיצת הגדילה.
חוץ מזה שכבר ממש כואב לנו (הידיים, כי הוא לא יורד משם/ העפעפיים כי לא ישנו בלילה או הפטמה כי הוא לא ירד מהשד) ואנחנו לא בטוחות אם זוהי באמת קפיצת גדילה או סתם "פינוק" (מה זה בכלל??).
זה אומר שהתינוק צריך לאותת לגוף שלנו/לבקבוק ולהגיד לו "היי, אני צריך לגדול, אם לא איכפת לך תכין לי עוד קצת חלב, אולי גם קצת יותר שמן אם אפשר, סבבה?"
מתי פחות או יותר ישנן קפיצות גדילה: 10-14 ימים, 3 שבועות, 6 שבועות, 3 חודשים, 6 חודשים, אבל בואו לא נשכח שהפיצי לא תמיד קורא את הוראות ההפעלה. אני גם אגלה לכם סוד, גם גיל שנתיים הנפלא (!!) הוא קפיצת גדילה, רב מערכתית, גם גיל ארבעה חודשים, שאני מתבלבלים וקוראים לו משבר (??) הוא קפיצת גדילה. פשוט קפיצות גדילה שהביטוי שלהן הוא שונה.
אז מה אני אומרת?
1. תהיו קשובים לתינוק ולעצמכם- אם נראה לכם שזוהי לא קפיצת גדילה, שהוא לא אוכל מספיק, אם התינוק ממש לא רגוע אז שווה לבחון עוד סיבות (ריפלוקס, יניקה לא נכונה, גזים אולי חם לו והוא צמא ועוד ועוד) ואפילו לבחון עזרה מקצועית- רופא, פיזיותרפיה התפתחותית.
2. התינוק גדל ומלא בשינויים חדשים בכל יום מחדש, קבלו את זה באהבה ואל תלחצו מזה, לפעמים כל מה שצריך זה להיות ברגע.
Comments