


גילי זיסקינד
מטפלת בנוכחות בעלי חיים ACT ,AATטיפול המשלב בין יסודות הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי (CBT) ובין מרכיבים של קשיבות Mindfulness פותחה במהלך שנות ה-80 על ידי סטיבן הייז ומושפעת מחשיבה בודהיסטית ואקזיסטנציאליסטית.
FAP-גישה טיפולית התנהגותית המתמקדת בקשרים ופותחה על ידי מייביס צאי ורוברט קוהלנברג. RFT- תיאוריית מסגרת התייחסותית- שמה דגש על היכולת האנושית ליצור קישורים דו-כיווניים בין דברים בניגוד ללמידה אסוציאטיבית ( בעלי חיים) ומתמקדת באופן שבו בני אדם לומדים שפה (תקשורת) באמצעות אינטראקציות עם הסביבה. סכמה תרפיה- ST שיטת טיפול פסיכולוגית אינטגרטיבית (התנהגותי קוגניטיבי, תאוריית ההתקשרות, פסיכולוגיית העצמי, גשטאלט) הדגש הוא על סכמות מוקדמות לא מסתגלות, צרכים רגשיים בסיסיים, סגנונות התמודדות, מצבי עצמי. ניתן לתאר סכמה גם כמבנה מנטלי של רעיונות קדומים, מסגרת המייצגת היבט כלשהו של העולם, או מערכת של ארגון ותפיסה של מידע חדש. "סכמה" מתייחס באופן ספציפי לסכמות מוקדמות לא מסתגלות. אלו סכמות הנוגעות לאדם עצמו או לעולמו החברתי, הגורמות לו עצמו או לסובבים אותו מצוקה. בדרך כלל, סכמות כאלו נוצרות בילדות המוקדמת כתוצאה ממענה לקוי או חסר לחלוטין לצרכים רגשיים בסיסיים. שפת ארץ יצורי הנפש"/ אפרת מעיין.
בעלת תואר ראשון בחינוך לגיל הרך B.Ed. וסטודנטית לתואר שני M.A לייעוץ משפחות.
עבורי טיפול:
הזדמנות למפגש ייחודי, קרוב ואותנטי. יחד עם בטי הכלבה שלי אני מבקשת את הסכמתו של המטופל לסמוך עלי ולצאת יחד למסע משותף. במפגש עם בעל החיים המטופל הוא גם בעצמו מטפל ובכך מתאפשרת חוויה של תחושת ערך עצמי ונתינה. המרחב הטיפולי לעתים יוצא מחדר הטיפולים לטבע ומאפשר תנועה חופשית. בעל החיים הוא גורם מקשר המאופיין בראש ובראשונה בקבלה ללא תנאים. הקשר עם בטי מאפשר להפתח, להירגע ומאפשר עבודה השלכתית ולא ישירה מעולמו הפנימי של הילד (פחדים, קשיים, לבטים, משאלות, מחשבות כמוסות).
מטרתי לספק קשר שמתוכו יהיה אפשר לחשוב ולבחון, להרגיש ולבדוק ולבסוף גם לבצע שינוי מהותי, ברמה הרגשית, הפרקטית והתפקודית, בעולם הפנימי והחיצוני. במהלך שנות עבודתי, זכיתי לטפל במגוון ילדות.ים, מתבגרות.ים ומשפחות המתמודדות עם קשיים שונים. פגשתי אנשים שביקשו לעשות שינוי, למצוא נחמה והקלה, שחיפשו להפיג תחושת בדידות וכאב ובאמונתם ובחירתם בדרך הטיפולית, איפשרו לי את הזכות ללוות אותם ולסייע להם להתמודד עם מציאות חייהם טוב יותר.
את נסיוני צברתי כמטפלת בבתי ספר ומרכזי טיפול שונים אשר השפיעו על תפיסתי הטיפולית הכוללת בין היתר ראייה מערכתית ואינטגרטיבית כחלק בלתי נפרד מהטיפול הפרטני. אני מאמינה שהתפתחות כרוכה בעבודה משותפת שבין חדר הטיפולים לסביבה הטבעית של הילד. לכן אני מלווה את ההורים בהדרכה ומשתפת פעולה עם המסגרת החינוכית.
לא קל לפנות לטיפול, דרוש אומץ כדי להכיר בקושי ולהסכים להיעזר ולגעת בדברים. יש דברים שאנחנו מחביאים אפילו מעצמנו. לרוב, קיימת מצוקה מוגדרת יחסית שמובילה לטיפול, ובפעמים אחרות, יכולה להיות חוויה מטרידה או מכאיבה שאינה מובנית לנו. בטיפול, נוכל יחד להבין את הדברים ולהתמודד עימם. כולנו היינו ועודנו ילדים אשר רוצים להרגיש בעלי ערך. בתהליך ניתנת האפשרות למצא את המחויבות הקיימת בנו על מנת לנוע מהעמדה הנוקשה "אני ככה ואין מה לעשות" הנמנעת ממגע עם רגשות. לעמדה גמישה, אקטיבית, חומלת ובעיקר במגע עם עצמנו.